HOP DE LADDER OP

Opeens zag ik het gat in de markt. Het kwam zo. Vlak voor kerst stonden er een paar bestelauto’s in de straat met ladders op het dak. De mannen die er omheen liepen, zagen er stoer, en dan zeg ik het vriendelijk, uit. Ik versnelde mijn pas uit angst dat ze me aan zouden spreken. Gelukkig heb ik mijn eigen glazenwasser, een vriendelijke nette jongen. Waarom zie je nooit een vrouw in dit vak? Ik vroeg het mijn glazenwasser en die bleek er één te kennen. Ze was schat-hemeltje-rijk geworden en naar Dubai vertrokken, want daar zijn nog veel meer ramen.
Ben je handig, vriendelijk, en bereid even te oefenen, laat dan een paar duizend folders drukken, stop die in de brievenbussen en ik weet zeker dat je per direct volgeboekt zit. Zoek een maatje, dat is gezelliger en voorkomt dat je eenmaal binnen, binnengehouden wordt. Verzin samen een leuk tenue, bijvoorbeeld rood met witte stippen en maak daar je huisstijl van. Je tarief kan je aanpassen aan je kleding. Een ‘rood-met-wittenstippen-jurkje’ op een ladder, is wel zo leuk voor het straatbeeld. Dat mag meer kosten. Vind je dat onhandig of seksistisch? Laat je eigen fantasie de vrije loop. Ik raad wel makkelijke uitstapschoenen aan, zodat je die bij het binnenwerken uit kan schoppen en op kousenvoeten, netjes en precies kunt lappen. Je werk speelt zich zowel in de borders rond het huis af, als op de witte wollen vloerbedekking en soms moet je zelfs op de bedden staan om goed bij een raam te kunnen. Flexibel schoeisel is een must. Je mag dus eerst naar de schoenenwinkel. Je hoeft niet bang te zijn voor zware ladders, want die koop je tegenwoordig vederlicht van titanium. Zelfs onder je arm op de (bak)fiets te vervoeren. De investering is dus minimaal en je verdient honderden euro’s per dag.
Je kan ook gelijk een team oprichten. Een Zutphens rood-met-witten-stippen-ladder-leger. Daarmee haal je ongetwijfeld de pers en heb je gratis reclame. Dus…hop de ladder op.